SAÜ Mezunu İlk CBS Operatörleri Arasında

SAÜ Mezunu İlk CBS Operatörleri Arasında
01.03.2019
1.453
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 2018 yılı mezunu Ahmet Gül, Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü Belgelendirme Sınavında başarılı oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün uzun süren uğraşları sonucu Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmesi ile Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) Belgelendirme Sınavı düzenlendi. Sınava giren adaylar arasından 3 kişi CBS Operatör (Seviye 4) meslek belgesi almaya hak kazandı.

Temel coğrafya bilgisine sahip; doğal ve beşeri çevreyle ilgili verilerin üretilmesini, bu verilerin coğrafi bilgi teknolojileri ile işlenmesini, değerlendirilmesini ve yönetilmesini bilen mezunların yetiştirilmesini hedefleyen Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümü, Coğrafi Bilgi Teknolojileri Sektöründe istihdam edilmek üzere nitelikli personel adayları yetiştirmek için güncel müfredatı ile eğitim vermeye devam etmektedir.

01.03.2018 – YC


1.453 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.