SAÜ’de “Uygulamalı Proje Yönetimi” etkinliği düzenlendi

SAÜ’de “Uygulamalı Proje Yönetimi” etkinliği düzenlendi
18.12.2023
957
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda “Uygulamalı Proje Yönetimi” etkinliği düzenlendi.

Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlik iki oturumda gerçekleştirildi. İlki 6 Aralık 2023, ikincisi 13 Aralık 2023 tarihlerinde olmak üzere Çarşamba günleri saat 14.00’te 2 oturum olarak yapılan etkinlikte proje yönetimi konusunda katılımcılara bilgiler verildi. İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Akbıyık konuşmacı olarak etkinlikte bilgi ve tecrübesini katılımcılarla paylaştı.

Doç. Dr. Adem Akbıyık proje yönetiminin bir çalışma için en önemli unsurların başında geldiğini aktararak bilimsel metotlarla yapılacak bir proje yönetiminin paydaşların yararına olacağını ifade etti. Akbıyık konuşmasında Proje – Proje Yönetimi,  Proje Yönetimi Başarı Kriterleri, Altproje – Program ve Portföy, Proje Hayat Döngüsü, Proje Aşamaları ve Organizasyonel Süreç Varlıkları kavramlarından bahsederek kavramların kullanım amacını, yöntemini ve sürecini anlattı. Projelerde Başarı İçin Gerekli Kriterlerini açıklayan Akbıyık, Proje amaç ve kısıtlarının belirlenmiş olması, Planlamaya zaman ayırmak, Personel ihtiyacının sağlanması, Proje izleme ve kontrolü ve Proje yöneticisinin etkinliği kriterlerinin projedeki önemini katılımcılarla paylaştı.

Verimli geçen etkinliğin sonunda Doç.Dr. Adem Akbıyık’a teşekkür belgesi verildi.


957 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.