SAÜ’de Türk Halk Müziği Ezgileri

31.12.2019

Sakarya Üniversitesi Türk Müziği Araştırma, Uygulama ve Tanıtma Öğrenci Topluluğu ile Sakarya Halk Müziği Derneği tarafından ortaklaşa Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konserin şefliğini Doç. Dr. Sertan Demir yaptı. İlginin yoğun olduğu konserde klarnette bağlamada Çiğdem Abda, Ümit Akça, Simge Akça, Emirhan Avcı, Çağan Sertan Demir, Cerensu Alemdar, Ediz Günüç, Ritmler, Tümuçin Kubilay Özdemir, Fatih Aydın, Kadri Ersoy Gürsel, Murat Vural, Kemanda Servet Nergiz, klarnette Mert Onursal, Meyde Müzlüm Şengül, kavalda Yavuz Usta, akordeonda Mustafa Yavuzdemir, kemençede Ahmet Kadıoğlu, tulumda İlkan Kocaman yer aldı.

Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerinin yer aldığı konserde “Feraye”, “Penceresi Yola Karşı”, “Bu da Gelir Bu da Geçer”, “Ey Sevdiğim Bir Gün Bana”, “Türkmen Gelini”, “Beyaz Giyme” gibi birçok eser koro eşliğinde seslendirildi.

31-12-2019 / MA