SAÜ’de ‘Küresel Yozlaşma’ Konferansı

05.11.2019

Sakarya Üniversitesi Ar Genç Topluluğu tarafından ‘Küresel Yozlaşma’ adlı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konferansa konuşmacı olarak SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldı.

Başkalarının tecrübesini bir daha tecrübe etmenin yeryüzünde görülebilecek en büyük yanlışlardan biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Özellikle çocuklara kendi kararlarını kendileri vermesinin söylenmesi doğru değildir. Bu durum kendimizi kafese koymak gibi bir şeydir. ‘Kendi kararlarını kendin verebilirsin’ cümlesi, tecrübeyi yaşayan kişiyi dinlemeyip ‘sen de aynı hatayı yap’ demek gibi vicdansızca bir cümledir” diye konuştu.

İnsanların iyi olan şeyleri birbirlerine tavsiye etmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Birbirimizi sıkmadan ve bunaltmadan sürekli güzeli ve iyiyi tavsiye etmemiz lazım. Yoksa hayat bize sürekli kötüyü tavsiye etmeye devam edecek” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Sofuoğlu, kültürel yozlaşmanın karşısına karşına geçmek için en önemli çarenin geleneksel kültüre daha fazla sahip çıkmak olduğunu da vurguladı.

05.11.2019 / Haber: Kübra Akçay – Fotoğraf: Mehmet Özberk