SAÜ’de Kayıt Heyecanı

01.09.2014

Sakarya Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı için öğrenci kayıtları başladı.

Sakarya Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrencilerin kayıtları 1 Eylül’de SAÜ Merkez Kafeterya’da başladı. Kayıtlar sırasında oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla, işlemler ön kayıt sırasında verilen saat ve sıra numarasına göre tamamlanıyor.

Kayıtlar kapsamında bu yıl 14 binden fazla öğrencinin SAÜ’de öğrenim görmek için kayıt yaptırması bekleniyor. Kayıt sırasında adaylardan lise diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı, LYS sonuç belgesinin internet çıktısı, fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 adet vesikalık fotoğraf, 1985 ve daha önce doğumlu erkek adaylar için askerlik durum belgesi, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programlarına yerleşen adaylar için banka dekontu isteniyor. LYS sonuç belgesinin internet çıktısı yanında olmayan adaylar, kayıt yapılan salondaki bilgisayarlardan çıktı alabiliyor.

Öğrenciler için her türlü kolaylığın sağlandığı kayıtların yapıldığı salonda engelli öğrencilere yönelik bilgilendirme ve destek için SAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Engelli Birimi’nin standı bulunuyor.

1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıtlar sırasında öğrenciler, her türlü soru ve sorunları için görevli akademisyen danışmanlar aracılığıyla Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1’de kurulan masalardan yardım ve bilgilendirme alabilecek.

01/09/2014 – ST