SAÜ’de İki Yeni Sergiyle Zamanın Peşine Düşüyoruz

SAÜ’de İki Yeni Sergiyle Zamanın Peşine Düşüyoruz
21.02.2022
1.236
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri Melike Ayhan ve Önder Caymaz’ın zamanı ve mekânı sorguladıkları kişisel sergileri sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatın iyileştirici gücünün yanı sıra bireyin, görünenin ötesindeki kavramları da sorgulayabilmesi yetisinin katkılarını görülebileceği iki yeni serginin, Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde bugün açılışı yapıldı. Resim Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Melike Ayhan’ın “Shadow” ve Önder Caymaz’ın “In Fantasia” kişisel sergileri, sanatseverleri bekliyor.

Melike Ayhan’ın “Shadow” sergisinde ışık ve gölgenin çağlar boyunca sanat oluşumu üzerindeki yansımalarını ele alınıyor. Sergide, hayatın yoğun temposundan ayrılarak “an”ın peşine düşen Ayhan, ışık ile gölge kavramlarının zıtlığı ve uyumunu kullanarak hayata kısa bir mola vermeye duyulan ihtiyaca dikkat çekiyor.

Önder Caymaz’ın “In Fantasia” sergisinde sanatçı, amansız zamanların arasında bağdaşmaz bağlar kurarak bizleri keşfe davet ediyor. Önder Caymaz sergisinde, bilinç dışının yansıması olarak varlığını sürdüren çalışmalarında yeni bağların arayışına düşerek izleyicileri bilinenin ötesinde düşündürmeyi amaçladığını ifade etti.

“Nesnelselliğin altından çocukluk travmalarımı yansıttım”

Kendilerine ilham aldıkları konuları sorduğumuzdaysa, sanatın birleştirici gücünün etkisiyle iki genç sanatçı da çocukluk dönemlerindeki hatıralardan beslendiklerini ifade ettiler. Ayhan, özellikle çocukluğundaki mutlu anılarının üzerine inşa ettiği eserlerini izleyiciye mutlu bir “an” yaşatmayı arzuladığını belirtti. Önder Caymaz ise, soyutlama yöntemine başvurarak bilinçaltındaki öz deneyimlerini “Nesnelselliğin altından çocukluk travmalarımı tuvale yansıttım” diyerek aktardı.

İki sergi de, 25 Şubat tarihine kadar sanatseverler tarafından Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde ziyaret edilebilir.


1.236 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.