Hafif Sağanak

SAÜ’de Bahar Dönemi Başladı

03.02.2020

Sakarya Üniversitesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi 3 Şubat Pazartesi günü itibariyle başladı.

SAÜ 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders kayıtları, 27 Ocak Pazartesi ve 2 Şubat Pazar günleri arasında tamamlandı. Bahar Dönemi ders kayıtları sonucu toplam 36 bin 596 öğrenci, öğrencilerin yüzde 72’si derse yazılma işlemlerini tamamladı. Farklı nedenlerle derse yazılamayan öğrenciler için mazeretli yazılmalar 3-7 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.

“Mazeretli yazılmalarda öğretim türü değiştirilemeyecek”

Normal kayıtların tamamlanmasıyla birlikte kayıtlarını çeşitli nedenlerle yapamayan öğrenciler, ‘mazeretli yazılma’ döneminde ders kayıtlarını yapabilecekler. Ancak mazeretli yazılma döneminde öğretim türü değişikliği talepleri artık alınmayacak. Mazeretli yazılma başvuruları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı veya birim sorumlusuna yapılacak. Mazeretli yazılmalarda ikinci öğretimi olmayan eğitim birimleri hariç grup değişikliği yapılamayacak, zorunlu ya da seçmeli dersten çıkılamayacak, kotası dolan seçmeli derse yazılma yapılamayacak.

Hiç ders seçimi yapmayan öğrenci derse yazılma kuralları çerçevesinde ders seçimi yapabilecek. Derse yazılma kuralları çerçevesinde ders ekleme işlemi yapabilecek. AKTS açığını tamamlamak için fazladan bölüm seçmeli ders almak isteyen son sınıf öğrencileri ekteki AKTS Tamamlama Seçimlik Ders Talebi Formunu doldurarak yazılma yapabilecek.

03-02-2020 / ST