SAÜ Teknolojik Altyapısını Kullanıma Açtı

11.11.2020

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Bilgisayar Laboratuvarı, tüm üniversite öğrencilerinin kullanımına açıldı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim kararı alan Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tüm üniversitelere yönelik olarak yapılan ‘dijital ortamlara erişim olmayan öğrencilere yönelik çözümlerin üretilmesi kapsamında diğer üniversitelerle iş birlikleri yapılması’ önerisini dikkate aldı. Özellikle vize ve final dönemlerinin yaklaşmasıyla öğrencilerin bu süreci daha sorunsuz atlatmaları için harekete geçen SAÜ, bu kapsamda BAUM bünyesindeki Bilgisayar Laboratuvarını Sakarya ilinde ikamet eden hem SAÜ’lü öğrencilerin hem de diğer üniversite öğrencilerinin kullanımına açtı.

Öğrenciler en az üç gün önce bildirecek

Öğrencilerin bu imkândan yararlanabilmesi için laboratuvarı kullanmak istedikleri tarih ve saatleri en az üç gün öncesinde bilgi@sakarya.edu.tr adresine e-posta yoluyla bildirmeleri ve giriş alanında öğrenci kimlik kartlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Ayrıca öğrencilerin ateş ölçümü ve HES kodu kontrolü dâhil olmak üzere üniversitede uygulanan tüm pandemi tedbirlerine uymaları gerekiyor.

Sakarya Üniversitesine ait laboratuvar bilgisi aşağıdaki gibidir:

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü

Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Bilgisayar Laboratuvarı