SAÜ Öğrencilerine AFAD’dan Gönüllük Eğitimi

SAÜ Öğrencilerine AFAD’dan Gönüllük Eğitimi
09.06.2022
1.003
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık ve İyilik Öğrenci Topluluğu (SİHAT), Afet ve Acil Durum (AFAD) Sakarya İl Müdürlüğü ile beraber günübirlik bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gönüllük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte AFAD Gönüllülük Projesi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Ayrıca programa katılan öğrencilere, Afet Farkındalık Eğitimi ve enkazlar ve afetler hakkında bilgiler verildi.

“Hem yürüyüş Hem Eğitim”

SAÜ öğrencileri, AFAD’dan uzman bir ekiple beraber doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında zorlu sahalarda nasıl yol alınması gerektiği, su tüketiminin nasıl ayarlanması gerektiği, yüksek yokuşlarda adımın nasıl atılması gerektiğine kadar birçok önemli teorik ve pratik bilgiler edindiler. Aynı zamanda bu bilgileri sahada deneyimleme imkânı bulan topluluk üyeleri yürüyüş yapılan ormanın yüksek noktasında yapmış oldukları semaver çayının da tadını çıkardı.

SİHAT Topluluk Başkanı SAÜ Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencisi Seyid Muhammed Yusuf İptaş, “Bu etkinlik tüm arkadaşlarımıza gönüllülük bilincinin artması açısından çok faydalı oldu. Bu tür faaliyetleri devamlı kılmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde daha geniş çaplı ve organize etkinliklerle arkadaşlarımızın bu konudaki farkındalığını ve kabiliyetlerini arttırmak istiyoruz. Bir afet ülkesi olmamız hasebiyle tüm bireylerin bu konuda eğitim alması gerektiği kanaatindeyim. Umarım önümüzdeki süreçlerde çok daha faydalı işlere imza atarız.” dedi.


1.003 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.