SAÜ ile İŞKUR İşbirliğine Gidiyor

SAÜ ile İŞKUR İşbirliğine Gidiyor
09.09.2015
1.214
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

SAÜ öğrencilerinin işbaşı eğitimi, mesleğe hazırlanması, iş arama, iş bulma ve kendini geliştirme becerilerinin artırılması amacıyla hazırlanan protokol, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Sakarya İŞKUR Müdürü Tekin Kaya arasında imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen protokolün imzasında, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da hazır bulundu.

SAÜ ile Sakarya İŞKUR tarafından ortaklaşa yürütülecek protokole göre, mesleki eğitim programları kapsamında işbirlikleri yapılacak. İstihdam fuarları, kariyer günleri, stant çalışmaları, sınıf toplantıları, sektörel oturumlar gibi ortak etkinliklerin düzenleneceği protokol kapsamında, öğrencilerin gerek öğrencilikleri sırasında, gerekse mezuniyetleri sonrasında İŞKUR faaliyetlerinin artırılması amacıyla SAÜ’de bir irtibat noktası kurulacak.

İki kurum bünyesinde çalışan personele yönelik kapasite geliştirme eğitimleri konusunda işbirliğinin de öngörüldüğü protokol çerçevesinde, uygulama eğitiminden yararlanan öğrenciler, İŞKUR’un ‘İşbaşı Eğitim Programı’na da dâhil olacak.

09/09/2015 – ST


1.214 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.