SAÜ ile İHH Arasında İnsani İşbirliği

SAÜ ile İHH Arasında İnsani İşbirliği
26.12.2014
1.057
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında, mülteci, yetim ve dezavantajlı grupların sorunlarının çözümü amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı.

SAÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Akın ve İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Direktörü Dr. Ahmet Emin Dağ katıldı.

Sakarya ili özelinde yetimler, mülteciler, yabancı uyruklu öğrenciler ve diğer dezavantajlı grupların psikolojik sorunları başta olmak üzere, bunların karşılıklı olarak halledilmesi konusunda işbirliğini öngören protokolde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, söz konusu çalışmanın Sakarya Üniversitesi’ni örnek bir üniversite haline getirdiğini söyledi. Çalışmanın Türkiye’nin her ilinde en azından birer üniversiteye yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını dile getiren Yıldırım, çalışmayı yurtdışında da uygulamayı planladıklarını ve 150 den fazla ülkede çalışma başlattıklarını ifade etti. Yıldırım, “Burada edindiğimiz güzel tecrübeleri ve kazanımları oralara da aktaracağız. Umarım birçok alanda birçok insanın kurtuluşuna vesile olur” diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Türkiye’de ve yurtdışında çok önemli hizmetlere imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  şöyle devam etti: “Bu hizmetlere ek olarak üniversitemizde yapılacak bu işbirliğinde, üniversitemizin de katkılarının olması bizleri mutlu etmektedir. Üniversitemizin misyonu doğrultusunda diğer paydaşlarla bu misyonu ileri taşıyacak işbirliklerine çok önem vermekteyiz. Bu protokol de bunların en önemlilerinden birisidir. Bu nedenle böyle çalışmaları sorgusuz sualsiz destekliyoruz. Bundan sonra yapılacak diğer işbirliklerinde de birlikte olmayı umut ediyoruz. Protokoller aslında birer formalitedir. İnşallah somut ve olumlu adımlar atarak bunun meyvelerini görürüz.”

Konuşmaların ardından insani işbirliğini amaçlayan protokol, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım arasında imzalandı.

Protokolün ilk aşaması olarak Sakarya ilindeki yetimlerin sorunları ile ilgili olarak yapılacak olan çalışmayla, üniversiteden gönüllü öğrenciler ile yetim çocuklar buluşturulacak. İHH’nın bakımını üstlendiği yüzlerce yetimin zihinsel ve psikolojik gelişimi için SAÜ’nün psikoloji, psikiyatri ve psikolojik danışmanlık alanlarında eğitim gören öğrencilerinin gönüllü katkısı sağlanacak. İşbirliğinin bir sonraki döneminde ise aynı çalışma, mülteciler ve sığınmacılar konusunda da sürdürülecek.

26/12/2014 – ST
1.057 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.