SAÜ İlahiyat Fakültesi “Uzaktan Eğitim Yoluyla Arapça Öğretimi” Çalıştayına Katıldı

SAÜ İlahiyat Fakültesi “Uzaktan Eğitim Yoluyla Arapça Öğretimi” Çalıştayına Katıldı
24.08.2020
1.317
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Abdulmelik Yangın, Endonezya Sultan Şerif Kasım İslam Üniversitesi tarafından online olarak düzenlenen “Anadili Arapça Olmayanlara Uzaktan Eğitim Yoluyla Arapça Öğretimi” konulu uluslararası çalıştaya katılarak Arapça bir sunum gerçekleştirdi.

 

Öğr. Gör. Abdulmelik Yangın sunumunda genel olarak Sakarya Üniversitesi’ndeki özel olarak da İlahiyat Fakültesi’ndeki uzaktan öğretim faaliyetlerinden bahsetti. Özellikle pandemi döneminde hazırlık sınıflarındaki uzaktan eğitim yoluyla yapılan Arapça eğitimini ele alan Öğr. Gör. Yangın, derslerin online olarak nasıl yapıldığını, öğrencilere tanınan derse katılım imkanlarını, yazılı ve sözlü sınavların uygulama detaylarını ve yapılan uzaktan eğitimin başarısını sağlayan faktörleri anlattı.

 

Öğr. Gör Yangın, sunumunun ardından farklı ülkelerdeki katılımcıların Türkiye ve Sakarya Üniversitesindeki öğrenim imkanlarıyla ilgili soruları cevaplandırdı. Yangın, Sakarya Üniversitesi’nin üç binden fazla yabancı öğrencisi olduğuna değinerek, SAÜ’nün uluslararası ilişkilere büyük önem verdiğine, bu kapsamda yurt dışındaki çok sayıda üniversite ile anlaşması olduğuna ve yeni uluslararası işbirliği tekliflerine de açık olduğunu dikkat çekti.


1.317 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.