SAÜ Heyeti Uluslararası Yükseköğretim Kongresine Katıldı

SAÜ Heyeti Uluslararası Yükseköğretim Kongresine Katıldı
21.04.2014
575
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katıldığı  ABD’nin Chicago “Uluslararası Yükseköğretim Kongresi” tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile rektör yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman’ın da katıldığı “Uluslararası Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon Konferansı”, 10-14 Nisan 2014 tarihleri arasında ABD’nin Chicago kentinde gerçekleşti.

Yükseköğrenim konusunda dünya çapında en geniş kapsamlı organizasyon olan Higher Learning Commussion Konferansı’na 4 binin üzerinde katılım oldu. 2 bine yakın bildirinin sunulduğu konferansta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas SAÜ’ de yapılan kalite çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Bu çalışmalarda eğitim-öğretim sistemleri, öğrenme-öğretme yöntemleri, eğitimde ölçme değerlendirme, etik, kalite, akreditasyon ve yönetim sistemleri tartışıldı. Bunların yanında üniversite yönetim sistemleri, önceden kazanılmış yeterliliklerin kredilendirilmesi ve öğrenci motivasyonunu artırma yöntemleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

SAÜ heyeti ABD’de yapılan Higher Learning Commission Konferansı sonrasında, Illinois eyaletinde bulunan en iyi üniversite ödülüne sahip Northern Illinois Üniversitesi’ ni ziyaret etti. Bu üniversitenin kalite ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Elmas, SAÜ’ de yapılan akreditasyon çalışmaları ve SABİS hakkında bilgiler aktardı.

21/04/2014 – ST


575 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.