SAÜ Dünya Sıralamasında 78 Sıra Yükseldi

31.10.2013

Sakarya Üniversitesi yapılan çeşitli araştırma sonuçlarına göre yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı verilerine göre Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 2013 yılında yapılan sıralamada Türkiye’de 44’üncü, dünyada ise 78 sıra birden yükselerek 1364’üncü sırada yer aldı. SAÜ, İspanya’dan Scimago Araştırma Kurumu’nun kendi adıyla hazırladığı sıralamaya göre ise, 2013 yılında Türkiye’deki üniversiteler arasında 49’uncu, dünya sırlamasında 1922’nci oldu.

Türkiye’de üniversite sıralaması yapan kuruluşlardan biri olan ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Araştırma Laboratuvarı’nın dünyanın 2 bin üniversitesi arasında son yıl taranan makale sayısı, son beş yılda yayınlanan toplam bilimsel doküman, makalelere son yıl verilen atıf sayısı gibi ölçütleri kullanarak yayınladığı listeye göre ise SAÜ, 2012 yılında Türkiye’de 48’inci, dünyada ise 1442’nci sırada yer aldı. SAÜ, 2013 yılı için yapılan sıralamada da Türkiye’de 44’üncü, dünyada ise 1364’üncü sıraya yükseldi.

SAÜ, SCIMAGO’da 30 Sıra Yükseldi

İspanyol Scimago Araştırma Kurumu’nun 2009’dan bu yana yayınlanan ve 2012 yılında 3 bin 290 üniversitenin ve araştırma kurumlarının sıralandığı SCIMAGO listesine SAÜ, 2012 yılında Türkiye’deki üniversiteler arasında 50’nci, dünya sıralamasında 1952’inci olurken, 2013 yılında ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 49’uncu, dünya sıralamasında 1922’nci sıraya yükseldi.

Üniversite web sitelerinin ziyaret sayısını ve üniversitelerin popülerliğini dikkate alan bir diğer sıralama kuruluşu olan “4 International Colleges and Universities”in yapmış olduğu sıralamada da SAÜ, 2013 yılında Türkiye’de 13’üncü, dünyada ise 980’inci sıraya yerleşti.

31/10/2013 – ST