SAÜ Arş. Gör. Canpolat Lise Öğrencilerine Endüstri Mühendisliğini Anlattı

SAÜ Arş. Gör. Canpolat Lise Öğrencilerine Endüstri Mühendisliğini Anlattı
25.02.2020
2.472
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Onur Canpolat, Altınküre Okulları Fen ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Gelenekselleşmiş Akademi Günleri” etkinliğine konuk oldu.

Altınküre Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Onur Canpolat, halk arasında son zamanlarda fazlaca ismi anılan, Sanayi Mühendisliği veya İşletme Mühendisliği olarak da bilinen Endüstri Mühendisliğini anlattı. Endüstri Mühendisliğinin günümüzde en beğenilen ve tercih edilen mesleklerden birisi olduğunu belirten Canpolat, “Endüstri Mühendisliği, insan, makine ve malzemenin bütünleşmesiyle oluşan ve sürekli verimliliği amaçlayan bir bilim dalıdır. Endüstri mühendisliği demek her konuda bilgi sahibi olmak demektir. Özellikle verimliliği amaçlayan bu dalda, matematik, fen ve sosyal bilimlerde özel becerilerin olması beklenen özellikler arasındadır. Bunun yanında yaratıcı düşünceye sahip olması, ikna kabiliyetinin oldukça yüksek olması ve sorunlara pratik çözümler üretebilme gibi yeteneklerinin olmasının yanı sıra bu yetenekleri de geliştirmeyi amaçlar” dedi.

Canpolat, Sakarya Üniversitesinin öncülüğünü yaptığı 7+1 Eğitim Modelinin de iş hayatına atılacak olan öğrenciler adına çok faydalı olduğunu dile getirerek, bu sistemi öğrencilere şu şekilde tanıttı:

“Öğrencilerimiz teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip oluyorlar. Günümüz teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkânı kolaylaşıyor. Öğrencilerimiz iş hayatının tüm şartlarını daha erken öğrendiğinden, aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde ediyor. İşletmeler işe almayı düşündüğü elemanı daha kısa sürede tanıyor ve istediği şekilde yetiştiriyor” diye konuştu.

Etkinlik, konuşmacıya hediye takdiminin ardından sona erdi.


2.472 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.