Gök Gürültülü

SASGEM Konferansları Online Olarak Başladı

04.11.2020

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla 8 yıldır düzenli bir şekilde devam eden SASGEM (Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi) konferansları, Güz döneminde de online olarak başladı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle geçtiğimiz Bahar döneminde online olarak sürdürülen SASGEM konferansları, bu dönem de online olarak başlatıldı. Programa katılan öğrencilere AKTS katkısı ve bir “Üniversite Ortak Seçmeli” ders almış sayılması gibi avantajlar sağlayan konferanslar serisi, bu dönem Doç. Dr. İbrahim Baz’ın “Güneydoğu’nun 150 Yılı: Devlet, Aşiret, Tarikat” konferansıyla başladı.

Çarşamba günleri saat 12:00’de SASGEM YouTube kanalından canlı olarak yapılacak konferanslar, Dr. Bekir Cantemir’in “İnsan, Şehir ve Estetik Üzerine” konulu konferansıyla devam etti. SASGEM etkinlikleri Ertuğrul Başer’in “Türkiye’de Sol, İslam ve Demokrasi”, Prof. Dr. Feridun Yılmaz’ın “Sosyal Bilimler ve Felsefe: Kapitalizmi Anlamanın İmkân ve Sorunları”, Prof. Dr. Mustafa Alican’ın “Selçuklular Kimdir?” ve Fatih Çam’ın “Doğa, İnsan ve Fotoğraf” konferanslarıyla sürecek.

14.295 kez görüntülendi.