SASGEM Konferansları Başlıyor

SASGEM Konferansları Başlıyor
09.10.2018
1.910
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) yeni dönem konferansları 10 Ekim Çarşamba günü başlıyor.

SASGEM konferansları öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2013 yılında bu yana düzenleniyor. Konferanslar mühendislik, sosyal bilimler ve hukuk olmak üzere üç temel alanda düzenleniyor. Bu üç alanda, Türkiye’nin tanınmış akademisyen, yazar ve düşünürleri öğrencilerle buluşuyor, bilgi ve birikimlerini paylaşıyor.

Her dönem 8-10 arasında değişen konferans düzenleniyor. Çarşamba günleri düzenlenen konferansların süresi yaklaşık 1,5 saat.

Konferanslara katılım isteğe bağlı ancak SASGEM’e kayıt yaptırarak konferanslara düzenli olarak katılan öğrencilerin aldıkları notlar akademik ortalamasına yansıyor. Programa % 70 katılım zorunluluğu bulunuyor. Program sonunda minimum CC notunun alınması gerekiyor. Programa katılarak devam ve not zorunluluğunu sağlayan öğrencilere her dönem sonunda 2 AKTS, iki dönem devam etmiş olan öğrencilere 5 AKTS almaya hak kazanıyor. Ayrıca bu dersler üniversite ortak seçmeli dersleri yerine sayılıyor. Böylece öğrenciler hem akademik gelişimlerini tamamlama hem de sosyal ve kültürel dünyalarına katkıda bulunma imkânı elde ediyorlar.

Sosyal bilimler ve hukuk alanındaki konferanslar Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda, mühendislik alanındaki konferanslar SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1’de yapılacak.

Program öncesinde salon girişlerinde öğrenci kimlik kartı okutularak kayıt alınacak.

SASGEM Konferansları kapsamında 10 Ekim Çarşamba günü Dr. Necdet Subaşı ‘Yaşadığımız Dünya’ isimli bir konferans verecek. Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlenecek konferansa saat 13’te başlayacak.

09/10/2018 – HAY
1.910 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.