Sapanca MYO Mezunlarını Uğurladı

Sapanca MYO Mezunlarını Uğurladı
29.06.2016
2.015
A+
A-

SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Mezuniyet Töreni, Sapanca Meslek Yüksekokulu Kampüs Alanında yapıldı. Törene Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Atatürk Hava Alanı’na yapılan hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimiz ve vatandaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti. Törende açılış konuşmasını yapan Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, velilere seslenerek “Bizlere emanet ettiğiniz gözbebeği çocuklarınıza, sizin gösterdiğininiz hassasiyette ihtimam gösterip güzel ülkemizin yarınlarının teminatı olarak görüp bu bilinçle akademisyen ve idari kadromuzla birlikte onları gelecek yaşamlarına hazırladık” dedi. Yeni dönemde açılacak olan Pazarlama Programı ile birlikte Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programının kontenjanının artırılmasıyla Sapanca İlçesi’ne katkının daha da fazlalaşacağını belirtti.  Her konuda desteklerini esirgemeyen Sapanca Kaymakamlığı’na, Sapanca Belediye Başkanlığı’na, Sakarya Üniversitesi’ne, Sapanca halkına ve emeği geçen herkese şükranlarını iletti.

Prof.Dr. Mehmet Özen, öğrencilere seslenerek mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu, okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri uygulamaya geçirmede deneyim kazandıklarını, Sakarya Üniversitesinde almış oldukları mesleki uygulama ( 3+1 modeli ) sayesinde onları iş hayatına hazırlayarak çalışma disiplini ve sektör deneyimi kazandırıp iş bulmada kolaylık sağlandığı ve bu sayede nitelikli eleman açığının kapandığını ifade ederek öğrencilere gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca’nın dolayısıyla ülkemizin kalkınması için eğitimin önemini vurgulayarak Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun yerinin bu gelişmede çok önemli olduğunu, eğitim alanında ve öğrencilerin her türlü sorununda arkasında olduğunu, geliştirdikleri projelerine destek olacağını ifade etti.  Mezun öğrencilere bunun bir bitiş olmadığını yeni bir akademik hayatın başlangıcı olabileceğini, ailelerin de desteği ile eğitimlerine devam ederek dürüst, çalışkan, üreten bireyler olarak ülkelerine hizmet etmeleri yolunda tavsiyelerde bulundu.

Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, velilere seslenerek “ Çocuklar bizim en değerli varlığımız. Onları önemsiyoruz, değer veriyoruz. Sapanca’da bu eğitimi alabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitimlerini devam ettirmeleri arzumuz, onları iş hayatına kazandırana kadar velilerinin desteklerine ihtiyacı olduklarını, onların mutluluğunu paylaşmak için bugün bir araya gelerek çocuklarımızın mezuniyetini kutluyor, hayat yolculuğunda mezunlara başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisine ve dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri program başkanları ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Okul birincisi Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencisi Ayşe Nur Dinçel, Örnek Öğrenci Zeki Tan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı birincisi Rabia Karaaslan, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Program birincisi Bülent Yıldız, Bankacılık ve Sigortacılık Program birincisi Verda Özkan, Dış Ticaret Program birincisi Abdullah Enes Özmen, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı birincisi Arif Yıldırım’a plaket ve ödüllerinin verilmesinin ardından tören, okul birincisi Ayşe Nur Dinçel tarafından okunan Mezuniyet Andı ve keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

29/06/2016/SS

 
2.015 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.