‘Sanatın Bereketi’ SAÜ’de

‘Sanatın Bereketi’ SAÜ’de
06.04.2022
1.040
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü (GTSB) öğrencilerinin yoğun çalışmaları sonucunda düzenledikleri ‘Sanatın Bereketi’ isimli Tezhip ve Minyatür Sergisi 11 Nisan’da sanatseverlerle buluşacak.

Sakarya Üniversitesi her geçen gün sanatın farklı bir kolunun sevenleriyle buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Genç sanatçıların yetişmesi adına desteğini esirgemeyen üniversitemizin akademisyenlerinden Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Ayşen Karakoç Civili önderliğinde yeni bir sergi açılacak.

2021- 2022 eğitim öğretim yılı güz ve bahar döneminde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde verilen ‘Tezhip, Yazı Süsleme ve Minyatür’ dersini alan 2 .3 ve 4. sınıf öğrencilerinin emekleri sonucunda ortaya çıkan sergiyle tarihte kısa bir yolculuk yapma hissini yaşamanız mümkün.

Açılış tarihi 11 Nisan

Sergide, Minyatür konuları Sakarya ilimizden görseller, Ashâb-ı Kehf (Yedi Uyurlar), Kuşlar ve Unutulmuş Mesleklerimiz yer alacak. Karakoç Civili’nin öğrencilerinin Geleneksel Türk Sanatları üzerine yaptıkları hummalı araştırmaları sonucunda ortaya koydukları eserleri, 11-17 Nisan arasında Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Galerisi’nde tezhip ve minyatür meraklılarıyla buluşacak. Açılış 11 Nisan saat 12.00’da gerçekleşmesi planlanan etkinlik, binlerce yıllık Türk tarihinin ortaya çıkardığı, yeteneğinin ve düşünce gücünün yansıması olan geleneksel sanatlarımızın güncel örneklerini sunması bekleniyor.

 


1.040 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.