Sanat, Tasarım ve Mimarlık Eğitimi Çalıştayı

Sanat, Tasarım  ve Mimarlık Eğitimi Çalıştayı
05.11.2014

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sanat, Tasarım ve Mimarlık Eğitimi Çalıştayı düzenlenecek.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit Amfisi’nde 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek çalıştay, üç oturumda ve 12 akademisyenin sunumları ile gerçekleştirecek.

Çalıştay hakkında konuşan SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu, “Disiplinler arası geçişkenliğin, yükseköğretimin şartı haline geldiği günümüzde sanat, tasarım ve mimarlık disiplinlerini aynı çatı atında birleştiren bir fakülte olarak, bu alanlardaki eğitim olanaklarını, deneyimleri ve yöntemleri, konunun uzmanlarıyla birlikte tartışabileceğimiz bir ortam yaratmak istiyoruz. Değişik disiplinlere sahip bölümler arası iletişimi güçlendirmek ve yeni eğitim modelleri yaratmak konusunda farklı örnekleri inceleyebileceğimiz, deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz, karşılıklı görüş alışverişi yapabileceğimiz bir çalıştay gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Böylece belki de disiplinler arası, hatta disiplinler aşırı bir çerçevenin imkânlarını da tartışmayı amaçlıyoruz. Ayrıca bir Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretimin uygulamalı ve kuramsal boyutlarını mümkün olduğunca nasıl bir araya getirebileceğimizi ve ihtiyaçlar doğrultusunda nasıl şekillenebileceğimizi hep birlikte düşünmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

05.11.2014 – MA