Sakarya ve Yıldız Üniversite Korolarından Ortak Konser

Sakarya ve Yıldız Üniversite Korolarından Ortak Konser
12.03.2018
1.580
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosu ve Yıldız Çoksesli Korosu, ortak konser düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan konserde bir kez daha bir araya gelen koro üyeleri, ortak performanslarıyla izleyicilere müzik ziyafeti yaşattı. Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosunun şefliğini Berkay Yılmaz yaparken, Yıldız Çoksesli Korosunun şefliğinde ise Özgür Can Dursun yer aldı.

“Nazar Eyle”, “Potpuri”, “Distant Star” ve “Set Your Sail” ortak parçalarının yer aldığı konser yaklaşık iki saat sürdü.

Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosu

SAÜ Devlet Konservatuvarından Prof. Dr. Nilgün Sazak ve Arş. Gör. Hacı Bekir Kurşunet’in desteğiyle 2014 yılı Kasım ayında SAÜ Müzik Topluluğu tarafından kuruldu. Koro, çalışmalarına aynı ay SAÜ Devlet Konservatuvarı binasındaki dersliklerde başladı. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından 3. Uluslararası Sansev Korolar Festivali’ne katılan koro, buradan Müzikal Birliktelik Ödülü ile ayrıldı. 7 Kasım 2015 tarihinde üniversitede düzenlenen korolar festivaline ev sahipliği yaptı. 4. Uluslararası Sansev Korolar Festivali’nde Koro-Şef Uyumu ödülü alan koro, çalışmalarına Berkay Yılmaz ile devam ediyor.

Yıldız Çoksesli Korosu

2015 yılı Mayıs ayında Özgür Can Dursun tarafından kurulan koro, ilk başlarda yalnızca müzik öğrencilerinden oluşsa da şu anda farklı bölüm öğrencilerinin ağırlıkta olmasıyla çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Uluslararası Sansev Korolar Festivali’ne katılarak Koro-Şef Uyumu ödülüne layık görülen koro, “İTÜ Choir Fest”, “Sokakta Sanat Var”, “10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali”, “YTÜ Jazz Fest” gibi çeşitli festivallerde şarkılar söyledi. SAÜ Çoksesli Korosu ile beraber YTÜ ve SAÜ’de koro kültürünü paylaşmak adına iki ortak konser verdi.

12-03-2018 / ST

 
1.580 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.