Sakarya Üniversitesi ve Yazaki Otomotiv’den Türkiye’ye Örnek İş Birliği

31.07.2024

Sakarya Üniversitesi olarak, “Kampüs Sektörde, Sektör Kampüste” vizyonumuzla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizi iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yetkinliklerle donatarak istihdamı artırma hedefiyle, dünya devi Yazaki Otomotiv ile güçlerimizi birleştirdik.

Bu stratejik iş birliği, geleceğin mühendislerini yetiştirme ve sektöre kazandırma amacını taşıyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah DOĞAN, üniversitemizin yenilikçi eğitim modeli ve eylem planıyla Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına öncülük etme hedefimizi vurguladı. Yazaki Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Faruk Yılmam ise, Sakarya Üniversitesi’nin hedeflerini takdirle karşıladıklarını ve iş birliğini güçlendirmek istediklerini belirtti.

İş birliği kapsamında, Sakarya Üniversitesi akademisyenleri Yazaki Otomotiv personeline özel eğitim programları sunacak. Ayrıca, üniversitemizin UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) programı çerçevesinde Yazaki Otomotiv, Sakarya Üniversitesi öğrencilerini aday mühendis olarak bünyesine katacak. Bu sayede öğrencilerimiz, sektöre adım atmadan önce pratik deneyim kazanma fırsatı yakalayacak.

Sakarya Üniversitesi ve Yazaki Otomotiv’in bu iş birliği, Türkiye’deki üniversite-sanayi iş birliklerine örnek teşkil ediyor. Geleceğin mühendisleri, bu iş birliği sayesinde sektöre daha donanımlı bir şekilde adım atacak ve Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkı sağlayacak.