Sakarya Üniversitesi TEKNOVA ile Teknofest’e hazır

27.12.2023

Sakarya Üniversitesi’nde Teknofest Heyecanı: TEKNOVA Toplantısı ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Sakarya Üniversitesi, teknoloji ve yenilik alanında büyük bir adım atarak bu sene ilk defa kurulan Teknoloji ve İnovasyon Yarışmaları Koordinatörlüğü (TEKNOVA) ile teknoloji ve inovasyon alanında atılım gerçekleştirmiş oldu. Bu önemli girişimin Teknofest hazırlıklarının alt yapısını oluşturması dikkat çekiyor. Bu kapsamda akademisyenler ve üniversite öğrencileri, geleceğin teknolojilerini şekillendirecek etkinlik için bir araya geldi.

TEKNOVA Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleşen Teknoloji ve İnovasyon Yarışmaları Koordinatörlüğü (TEKNOVA) toplantısında, Doç. Dr. Muhammed Kürşad Uçar öncülüğünde Teknofest koordinasyonu ele alındı. Düzenlenen özel etkinlikle, Sakarya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile deneyimli katılımcılar bir araya geldi. Etkileşim toplantısı ile Teknofest yarışmalarında öğrencilerin daha etkin rol alması ve başarılarını artırması hedefleniyor.

Toplantıda geçmiş yıllarda festivalde yer alan deneyimli katılımcılar, öğrencilere yarışmalarda başarılı olmaları için gerekli olan önemli ipuçlarını göstererek, rehberlikte bulundu. Toplantıda Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun ve diğer katılımcılar, 2024 yılında SAÜ’nün teknoloji ve inovasyon alanında büyük başarılara imza atma hedeflerini vurguladılar. Sakarya Üniversitesi’nin, bu alandaki gelişmeleri destekleyerek öğrencilerin yenilikçi fikirlerinin teşvik edilmeye devam edileceği belirtildi. Toplantıda Teknofest yarışmalarına katılım için başvuruların nasıl yapılacağı konusunda bilgi verildi. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin bu yarışmalarda yer alarak, teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini sergileme fırsatı bulacakları hatırlatıldı. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin bu deneyimlerden faydalanarak Teknofest’te daha başarılı olması amaç ediniliyor.

Genç Mühendisler Ön Planda

Toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun ,Doç. Dr. Muhammed Kürşad Uçar, SAÜ Fikir ile Gelecek öğrenci topluluğu Ar-Ge & Proje Birimi Başkanı Ömer Faruk Değirmenci, Hürsar teknoloji takımları kaptanlığı ve SAÜ İMARGE öğrenci topluluğu başkanlığı yapmış Sude Çamur, İMARGE kulübü bünyesinde ARMA takımını temsilen Ömer Gökyer, Poyraz Havacılık Takım Kaptanı ve Yazılım Sorumlusu Ethem Demir, Vega Havacılık ve Uzay takımı kaptan yardımcısı, itki ve haberleşme sorumlusu Harun Yaşaroğlu ve Vega Havacılık ve Uzay takımının sponsorluk ve temsil işlerinden sorumlu Elif Sude Güçlü katılım sağladı.

TEKNOVA organizasyonunda, Sakarya Üniversitesi’nin yetenekli genç endüstri mühendisleri önemli roller üstlendi. Umut Ayrılmazlar, Emrecan Yiğitalp, Dilan Duru, Nur Çınar, Sude Savaş, Gökhan Akdemir, Semanur Şahin, İlker Durcak, Eyas Nahari ve Furkan Efe gibi isimler, organizasyonun başarısında kilit roller oynadı. Bu genç yetenekler, Teknofest yarışmalarına hazırlık sürecinde önemli görevler üstlenerek, etkinliğin başarısına katkıda bulundular.

TEKNOVA’nın Misyonu ve Geleceği

TEKNOVA, Sakarya Üniversitesi’nin teknoloji ve yenilik alanındaki çalışmalarını desteklemek ve öğrencileri bu yarışmalara hazırlamak amacıyla kuruldu. Bu platform, üniversitenin teknoloji ve inovasyon alanında attığı adımları daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Öğrenciler ve akademisyenler, TEKNOVA sayesinde Teknofest gibi önemli etkinliklere daha güçlü bir şekilde katılım gösteriyor.

Bu gelişmelerle Sakarya Üniversitesi, teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Üniversitenin bu alandaki girişimleri, öğrencilerin ve Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük umutlar barındırıyor.

Katılımlar için teknova@sakarya.edu.tr adresine e-posta gönderilmesi bekleniyor.