Gök Gürültülü

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesine Gümüş Ödül

12.11.2018

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Dr. Murat Ertürk’ün afiş tasarımı, Uluslararası Ekvator Afiş Bienali’nde Gümüş Ödülü (Silver Award) kazandı.

Ekvator’un başkenti Quito’da tasarıma yönelik bir dizi konferans, sergi ve atölye çalışmaları gibi etkinlikleri içeren bienalde Ertürk’ün yoksulluk temalı afiş çalışması, 10 bin 44 eser arasından Sosyal, Politik ve Kültürel Afişler kategorisinde Gümüş Ödül’e (Silver Award) layık görüldü.

Latin Amerika’nın önemli tasarım etkinliklerinden biri olan ve Jonathan Barnbrook, Erich Brechbühl, Edel Rodriguez ve Yossi Lemel gibi ünlü tasarımcıların jüri olduğu bienalde seçilen eserler, Kasım ayı boyunca Quito’da bulunan Benjamin Carrion Kültür Evi’nde sergilenecek.

Bienal ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.ecuadorposterbienal.com web adresinden ulaşılabilir.

12/11/2018