Sakarya Üniversitesi Kültür Elçilerini Ağırlıyor

Sakarya Üniversitesi Kültür Elçilerini Ağırlıyor
28.07.2016
872
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu” kapsamında 31 uluslararası öğrenciyi ağırlıyor.

Türkçe Yaz Okulu programı ile 46 ülkeden 540 uluslararası öğrenci, Türkçeyi yerinde öğreniyor. Sakarya Üniversitesi de bu kapsamda Gürcistan uyruklu 31 öğrenciyi misafir ediyor. Öğrencilerle tanışmak amacıyla düzenlenen yemek programına Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdal Özcan ile misafir öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, misafir öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye olarak Gürcistan ile iyi ilişkilerimiz var. Biz de üniversite olarak bu dostluğu daha da geliştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hepinizin buradan iyi duygularla ayrılmanızı istiyoruz” diye konuştu.

Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur da öğrencilerin Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi’nde çeşitli düzeylerde Türkçe kursu aldıktan sonra Türkiye’ye geldiklerini ifade etti. Misafir öğrencilerin yaklaşık bir ay boyunca Sakarya TÖMER’de Türkçe eğitimi alacaklarını kaydeden Okur, bir ay boyunca hem şehir merkezi hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek, Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Programın sonunda diğer ülkelerden öğrencilerle İstanbul’da bir araya gelecek olan öğrenciler, burada yapılacak programın ardından 27 Ağustos’ta ülkelerine dönecekler.

28-07-2016 / ST


872 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.