Sakarya Üniversitesi Kazananlar Konferansı’na Katıldı

Sakarya Üniversitesi Kazananlar Konferansı’na Katıldı
20.02.2014
692
A+
A-

Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü geçtiğimiz yıl kazanan Sakarya Üniversitesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın düzenlediği Kazananlar Konfeansı’na katıldı.

KalDer’in organizasyonunda İstanbul Odakule’de düzenlenen konferansa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, BMW Regensburg Almanya Direktörü Dr. Robert Engelhorn, Aras Kargo Genel Müdürü Salim Güneş, Method Research Co. Genel Müdür Yrd. Selçuk Kılıç, Tarsus Belediye Başkanı Burhaneddin Kocamaz ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan katıldı.

Konferans kapsamında düzenlenen “Mükemmelliği Paylaşmak: Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu” panelinde konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, SAÜ’nün Bologna ve Kalite süreçleriyle ilgili yaptığı çalışmalardan örnekler verdi ve üniversitenin kalite sürecini anlattı. Sakarya Üniversitesi’nin sayısal büyüklük olarak Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi arasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Yabancı öğrenci sayımız şu anda bin 500, bu sayının 4 bine çıkmasını hedefliyoruz. Akademik, idari personel ve öğrenciler ile birlikte 80 binlik bir aileyiz. Üniversite olarak dünyayı tanıyan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Değişime açık bir yönetim modeli oluşturarak Türkiye’nin gelecek vizyonuna da katkı sağladıklarını anlatan Prof. Dr. Elmas, “Üniversite olarak dünyayı tanıyan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bir mesleği bilgi beceri dışında bilgiyi kullanan, eleştirel düşünen, iletişim becerisine sahip, başka disiplinlerle ilişki kuracak, liderlik becerisi olan, değişime ayak uyduran bireyler yetiştirmek bizim amacımız” diye konuştu.

Avrupa Kalite Ödülü’ne de başvuracaklarını belirten Prof. Dr. Elmas, çok az üniversitenin bu ödüle başvurduğunu ifade ederek, “Bilim ve sanayide teknokent ve arge ödüllerine layık görüldik. Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü aldık. Bu ödülü de alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

19-02-2014 / ST

 
692 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.