Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi TR DİZİN’e Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi TR DİZİN’e Kabul Edildi
10.03.2022
815
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM TR DİZİN (TR DİZİN) endeksine kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 2013 yılından beri yayınlanan Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (SHD), son bir yıldır değerlendirme sürecinde olduğu TÜBİTAK ULAKBİM TR DİZİN (TR DİZİN) endeksinden gurur verici bir haber aldı.

SHD, 2021 yılı itibariyle, TÜBİTAK ULAKBİM TR DİZİN (TR DİZİN) endeksine kabul edildi. Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi böylelikle TR DİZİN’de taranan hakemli dergi statüsüne girmeye hak kazandı.

Aynı zamanda bu kabul kararıyla birlikte SHD, TR DİZİN endeksinde taranmakta olan 23 hukuk fakültesi dergisinden birisi oldu.

Konuyla ilgili Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yapılan bilgilendirmede, SHD’nin TR DİZİN endeksine kabul edilmesiyle birlikte hukuk fakültemizin akademik alandaki tanınırlığına ve güvenilirliğine önemli katkılar sağlanacağı ifade edildi. Açıklamada öte yandan, “Bu gelişme ayrıca Türkiye’de hukuk alanında yapılacak akademik çalışmaların görünürlük kazanması ve uluslararası standartlara yaklaşması bakımından da önem arz etmektedir” denildi.

Diğer yandan SHD’nin geçmiş sayıları da DergiPark üzerinden erişime açıldı. SHD’ye ayrıca Jurix veritabanından ve https://sakaryahukukdergisi.sakarya.edu.tr adresinden açık erişim sağlanabiliyor. Bu sayede SHD’nin bilinirliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

TR DİZİN Nedir?

TR DİZİN, Türkiye’de akademik bilgiye erişimi kolaylaştıran, akademik çalışmaların görünürlüğünü arttıran ve bilimsel dergilerin uluslararası standartlara uygun şekilde yayın hayatlarına devam etmelerini sağlayan ulusal düzeyde en saygın atıf endeksidir.
815 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.