SAÜ Akreditasyonda Liderliğini Sürdürüyor

28.06.2017

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite olma unvanını sürdürüyor.

YÖK tarafından yayınlanan 2017 Tercih Kılavuzunda Sakarya Üniversitesi, en çok akredite olmuş programı ile yine lider oldu.

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin tüm bölümleri ile Teknoloji Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bazı bölümlerinin akreditasyonu tamamlanan Sakarya Üniversitesi, bu alandaki rekoru elinde tutuyor. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kalite ve akreditasyon temelli yeni vizyonu doğrultusunda bu süreçlere ağırlık veren Sakarya Üniversitesi, stratejik yönetim ve kurumsal yaklaşıma verdiği önem ile hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Dünyadaki tüm kalite ve akreditasyon süreçlerine büyük oranda uyumlu bir model geliştirdiklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bölümlerin akreditasyonu konusunda büyük başarı elde ettiklerini, tüm fakültelerin akreditasyon sürecine girdiğini söyledi. Her yerde geçerliliği olan bir model kurduklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversitemizin modeli evrensel bir modeldir. Bu yönetim modelimizin başında liderlik modeli var. Üniversite olarak dünyadaki değişime açık, kendini sürekli geliştiren iyi öğrenciler yetiştirme amacındayız. İyi mezunlar yetiştirmek için çabalıyoruz. Sıralamalarda en üstte olmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Yükseköğretim Kurulu’nun da son iki yıldır en çok önem verdiği konulardan birinin üniversitelerin karnesi olduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, “YÖK’ün bu konuyu önemsemesi ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın akreditasyon sürecinde üniversiteler arasında rekabetin oluşması ve bunun sonucunda eğitim öğretim kalitesinin daha da artacağı yönündeki söylemleri bizi akreditasyon konusunda oldukça motive etti. Çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut programlara Eğitim Fakültesi, siyasal Bilgiler Fakültesi ve İşletme Fakültesi programlarını da akredite yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

23-06-2017 / ST