Sakarya Teknokent’ten Öğrencileri Yöneticiliğe Hazırlayan Eğitim

Sakarya Teknokent’ten Öğrencileri Yöneticiliğe Hazırlayan Eğitim
24.03.2022
1.130
A+
A-

Sakarya Teknokent tarafından “Sende İş var” eğitiminin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda, pandemiyle dijital dönüşüm geçiren, profesyonel yaşamın gerekliliklerini karşılayan bireyler yetiştirmenin detayları konuşuldu.

Geleceğin inşasına dair yenilikçi teknolojileri üretmeyi ve sürdürmeyi hedefleyen Sakarya Teknokent, geleceğin yöneticilerini ve kodlama uzmanlarını yetiştirmek adına yeni mezun ve son sınıf öğrencilerine iş fırsatı oluşturmak içim sektörün reformcu isimleriyle ‘Sende İş Var’ isimli ortak bir çalışma gerçekleştiriyor. Sakarya Teknokent bu proje ile dijital dönüşüm hızının bilinen iş modelleri üzerindeki etkisini tüm sektörlerde değişimi hedefliyor.

“İnternetin olduğu her yer yurt dışı”

Tanışma toplantısındaki konuşmacılardan biri olan Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Danışmanı Halil İbrahim Başar, daha iyi bir eğitim ve deneyim imkânı için yurt dışı tecrübesi isteyen gençlere seslenerek, “Elbette ki hepimiz daha iyi bir hayat yaşamayı arzuluyoruz. Özellikle kariyer ve eğitim alanlarında uluslararası deneyim elde etmek ben dahil çoğumuzun hayali ancak globalleşen dünyada internetin olduğu her yer yurt dışı.” ifadesini kullandı.

“En önemli güç kendine inanmak”

İlk şirketini öğrenciyken Nevşehir’de danışmanlık üzerine kurduğunu aktaran Başar, “Anadolu’nun ortasında kimin neden yeni kurulan bir danışmanlık şirketinden hizmeti alacağını kendi kendime soruyordum. Hayatın zorluklarını kendinize inanarak üstlendiğinizde başarı sizi buluyor. Benim şirketimin on gün sonra ilk müşterisi gelmişti. Bu nedenle kim olduğunuzu anlamak ve yaptığınız işe inanmak en önemli güç’’ diyerek girişimci adaylarına önerilerde bulundu.

“Sektörde nitelikli insan açığı var”

Program çerçevesinde eğitim verecek kurumlardan biri olan Workcube Catalyst’in Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli insan açığı nedeniyle özellikle ERP (kurumsal kaynak planlaması) alanında ilerlemek isteyenlerin kendilerini geliştirdiklerinde büyük bir istihdam fırsatı olduğunu belirtti. Verilecek iki yüz saatlik eğitim ile katılımcılara işletmelerin stratejik iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla bulut bilişim ve dijital dönüşüm yetkinlikleri ile güçlendirilmiş kariyer imkânı sunuyor.

Katılmak isteyen bireylerin katılım sağlamak için son başvuru tarihi 24 Mart olarak belirlendi.

 

Haber: Elif Kutlu

Fotoğraf: Zekeriya Kaan Uçar
1.130 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.