Sakarya Teknokent Genel Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Köseoğlu AA’ya Konuştu

Sakarya Teknokent Genel Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Köseoğlu AA’ya Konuştu
20.01.2023
1.944
A+
A-

Sakarya Teknokent Genel Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu, Sakarya Teknokent’in bilişim, savunma sanayisi, tarım, makine, sağlık ve siber güvenlik sektörleri kapsamında yaptığı faaliyetleri AA’ya anlattı

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Köseoğlu, ülke ekonomisine katkı sağlamak için devletin sunduğu katkılara verilebilecek en büyük karşılığın Ar-Ge’nin ticarileşme faaliyetleri olduğunu söyleyerek Teknokent’te 135 ofiste toplam 122 firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti.

Firmalarda toplam 900 çalışanın bulunduğu bilgisini veren Köseoğlu, firmaları proje ve Ar-Ge odaklı çalışma yönünde motive etmeye çalıştıklarını ve kentin özellikle teknoloji konusunda çok büyük potansiyelinin bulunduğunu anlattı. Köseoğlu, 2023’ün Sakarya Teknokent için çok önemli atılımlar yılı olarak planlandığını ifade ederek, firmaları daha fazla dış kaynaklı proje elde edilmesi noktasında teşvik ettiklerini aktardı.  Teknoloji transfer ofisini yeniden dizayn ettiklerini söyleyen Köseoğlu, firmalara proje noktasında ciddi destekler vermeye çalışacaklarını belirtti.

Teknokent ek bina yapımı için çalışmaların sürdüğünü aktaran Köseoğlu, girişimlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kabul edildiğini ve henüz proje aşamasında olduklarını bildirdi. Köseoğlu, bu yıl firmaların daha fazla ticarileşme odaklı çalışmasını sağlamaya gayret göstereceklerini vurgulayarak, “Firmalarımızın ortaya koydukları Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi yönünde desteklerimiz sürüyor. Bu konuda fuarlar ve festivaller düzenleyeceğiz. Dijital kataloglarla Türkiye sınırlarını aşıp yurt dışında da ürünlerin tanıtılmasına yönelik çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, Sakarya Teknokent’i diğerlerinden ayıran noktalardan birisinin doluluk oranı olduğuna dikkati çekerek, yüzde yüz doluluk oranıyla çalıştıklarını belirtti. Ek binanın bir kısmının prototipleme merkezi olarak faaliyet göstereceğini söyleyen Köseoğlu, bu merkez sayesinde firmaların sanayiye ya da fabrikaya gitme ihtiyacı duymadan ofisinde yaptığı tasarımı doğrudan merkeze götürüp üreteceğini vurguladı.

 


1.944 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.