Sakarya Tatankaları Sezona Galibiyetle Başladı

09.02.2022

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Korumalı Futbol Süper Liginde mücadele eden Takımımız Sakarya Tatankaları, İzmir Ekonomi Halcyons takımını deplasmanda 0-44 mağlup etti.

Sakarya Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı Sakarya Tatankaları, Süper Lig’de C grubunda İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile çeyrek finale çıkma mücadelesi veriyor. Sakarya Tatankaları, Korumalı Futbol Süper Ligi 2022 sezonuna hızlı başladı.

Sakarya Tatankaları, sezonun ilk maçına 6 Şubat Pazar günü İzmir Ekonomi Üniversitesi deplasmanında çıktı. Balçova Belediyesi Spor Kompleksinde düzenlenen müsabakada Sakarya Tatankaları, özellikle ilk yarıdaki baskın oyunuyla oyunu domine etti. Maç sonuna kadar baskın oyununu sürdüren Tatankalar, deplasmandan 0-44 galip ayrıldı.

Rakibini özellikle ilk yarıdaki baskın oyunuyla mağlup eden Tatankalar’da hücumda Brezilyalı öğrencimiz oyun kurucu Ed Flavio Costa Dos Santos (İnsan Kaynakları Yönetimi Böl.), koşucumuz H. Berker Eşme (Endüstri Müh. Böl) ve Ofans Çizgi oyuncuları öne çıkarken savunmada H. Nimet Han Aydın (AdaMYO), Şükrü Eren Uysal (Elektrik-Elektronik Müh. Böl.) ve Yasin Doğan (Elektrik-Elektronik Müh. Böl.) yüksek performans göstererek galibiyete katkı verdi.

Müsabakada sayı atan oyuncularımız:

H. Burak Çolak 1 TD – 6 Sayı

H. Enes Erdoğan 1 TD – 6 Sayı

H. Berker Eşme 2 TD – 12 Sayı

Ed Santos 1 TD – 6 Sayı ve 2 TD Pası

H. Nimet Han Aydın 1 TD (Pick Six) – 6 Sayı

Burak Bayram 6 PAT – 6 Sayı

Yasin Doğan 1 Safety – 2 Sayı

Sakarya Tatankalarını TRF Türkiye Korumalı Futbol Teknik Kurul Başkanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Cenk Yavuz ve SAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarından ve Millî Takım Antrenörlerinden Anıl Zeybek çalıştırıyor.

Sakarya Tatankaları, hem 2016 hem de 2017’de 2 kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşmıştı.