Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SAÜ Teknoloji Fakültesi İşbirliğine Birincilik Ödülü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SAÜ Teknoloji Fakültesi İşbirliğine Birincilik Ödülü
01.12.2016
795
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Şehir Ulaşım Sistemi Entegrasyonlu Araç Parklanma Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi” projesi, açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın yapacağı TRANSIST – 9. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı Proje Yarışması Verimlilik Kategorisi’nde birincilik ödülüne layık görüldü.

Yapımı yılsonuna kadar tamamlanacak olan Adapazarı İstasyon Katlı Otoparkı’nda uygulanması için gerçekleştirilen ve kapsamlı bir değerlendirilme sonrası 50’den fazla katılım arasından seçilen proje, hayatı kolaylaştıran ve ulusal ve uluslararası yenilik unsurları içeren, şehir ekonomisine katkı sağlayan, çevreye dost ve yeni araştırma projelerini teşvik edici bir proje olarak nitelendirildi.

Yürütücülüğünü Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Varan’ın yaptığı proje, çeşitli endüktif sensörler, kameralar, trafik yönlendirme ve bilgilendirme panoları desteğiyle, parklanma sahası içinde veya trafikte hareket halinde olan ve park yeri bulmaya çalışan araçların en kolay ve en kısa sürede park edebilmesini sağlıyor. Yrd. Doç. Dr. Varan yaptığı açıklamada, “Projede, park ücretinin ödenmesinde teknolojilerin kullanılarak ödeme yapılması, trafik yönlendirme sistemi ile entegre çalışan şehir parklanma yönetim sisteminin kurulması, sürücülerin gün içi yoğun saatlerde park yeri bulmada yaşadığı zaman kayıplarının azaltılması, parklanma önceliği olan araçların plaka tanıma sistemi ile kategorize edilmesi sağlanarak engelsiz şehir misyonuna katkıda bulunulması gibi yenilikler hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Trafikteki araç sayısının her geçen gün arttığını ve bu artışa bağlı olarak özellikle şehir merkezindeki otopark sorunlarının da gündeme geldiğini belirten Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, planlanan projenin özelikle otoparklaşma açısından önemli bir fayda sağlayacağını dile getirdi. Şehir içi trafik yoğunluğunda önemli bir payın otopark sorunu yaşayan kullanıcılar olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sarıbıyık, proje ile sağlanacak kolaylıklar ile bu sürece önemli bir katkı sağlanacağını belirtti.

Gerçekleştirilen işbirliği ile toplumsal sorunlarına yönelik çözüm odaklı çalışmaları hedeflediklerini söyleyen Dekan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Yapılan bu proje ile somut bir çalışmamızı daha hayata geçirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Bu vesileyle başta projenin ortağı olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere projede emeği geçen değerli akademisyen arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

01-12-2016 / ST


795 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.