Sahne Arkası Mezuniyet Sergisi

27.02.2019

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Derya Samur’un mezuniyet sergisi “Sahne Arkası” açıldı.

STMF Sanat Galerisinde açılan serginin, yürütülmesi ve tez danışmanlığını Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Şive Neşe Baydar üstlendi.  Sergi hakkında bilgi veren Samur, “Resmedilen kompozisyonlarda, sahne sanatçısının haz duyduğu yer sahnede yaptığı şovdan çok, sahne arkasındaki hazırlık aşamasıdır. Zaman gelip geçicidir. Bu bağlamda haz duyulan zaman, mekân değişebilir. Sürekli değişen mekânlar içindeki perspektif, yanılsamalar, ışık, cisimlerin hacim ve boyutlar değişebilir” dedi.

Cut paper tekniğiyle resmedilen eserler, STMF Sanat Galerisinde 1 Mart 2019 Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

27/02/2019 – MA