Sağlık Yöneticileri Günü Konferansı

Sağlık Yöneticileri Günü Konferansı
19.12.2019
2.618
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü kapsamında bir konferans düzenlendi.

SAÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Arslanoğlu ve SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Kırılmaz konuşmacı olarak katıldı.

“Hepinizin bir küfesi olsun”

Doç. Dr. Ali Arslanoğlu, konferansta “Sağlık Yöneticisinin Küfesi” başlıklı bir sunum yaptı. Arslanoğlu, “Sahip olduğunuz küfeyi her zaman doldurun. Göreceksiniz ki hiç ummadık anlarda ummadık yerlerde bu küfedeki bilgilere ihtiyacınız olacak. İnsanoğlu doğduğunda sırtına bir küfe bağlar, bunu bilgi ve deneyimlerle doldurur. İhtiyaç anında alır onu ve kullanır. Her zaman derslerinizi dinleyin ve ne olursa olsun ‘bu ders benim ne işime yarayacak’ demeyin. Bulunduğunuz her ortamdaki bilgileri alıp küfenize atın. Yeri gelecek bir gazete kupüründe okuduğunuz bilgileri bile kullanacaksınız. Bu yüzden beyninizin gücünü hafife almayın” dedi.

Hastanelerde fiziksel, biyolojik, kimyasal ve psikososyal tehlikeler bulunduğunu belirten Doç. Dr. Ali Arslanoğlu, “Bir hastane güvenli değildir, fakat hastalar güvenli olmak isterler. Bu bağlamda hastanın memnuniyeti, mutluluğu tamamen hastane yönetimiyle bağlıdır. Yönetim organları tüm mevcudiyetiyle hastayı memnun etmek ve onların mutlu bir şekilde hastaneden ayrılması için çabalar. Unutmayın, itibar 30 yılda kazanılır ama bir gecede kaybedilir” dedi.

“Sağlık yönetiminin önemi artıyor”

Doç. Dr. Harun Kırılmaz da konuşmasında Türkiye’deki üniversitelerin Sağlık Yönetimi bölümlerinin değerinin her geçen gün arttığına işaret etti. Sakarya Üniversitesinde Sağlık Yönetimi bölümünün 2013 yılından itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini belirten Kırılmaz, bu yıl üçüncü dönem mezunlarını vereceklerini, bölümün şu anda Türkiye’deki en nitelikli öğrencileri yetiştirdiği dile getirdi. Türkiye’de 2013 yılında 30 tane Sağlık Yönetimi bölümü olduğunu söyleyen Kırılmaz, şu anda yaklaşık 90 farklı üniversitede Sağlık Yönetimi bölümünün bulunduğu bilgisini verdi.

19-12-2019 / Semih Yayla


2.618 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.