Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezunlarını Verdi

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezunlarını Verdi
24.08.2022
864
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim süreci, mezuniyet töreni ile taçlandı. Eğitim süreçlerini tamamlayan öğrenciler SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde diplomalarını alarak yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.

Üniversitemizin 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin ve Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Sima Nart ile akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarını yapan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Sima Nart ailelere iyi dileklerini, “Sizler, şüphesiz bugünkü törenin en mutlu bireylerisiniz. Bu haklı sevinç ve gururu, öğretim elemanları olarak biz de sizlerle paylaşıyoruz. Sizleri en içten duygularla kutluyor ve saygılar sunuyorum.” diyerek ifade etti. Prof. Dr. Nart mezun öğrencilere, “Yüksek çabalar sergileyerek diplomalarınızı almayı hak ettiniz. Ben sizleri dürüst, disiplinli, ülkesini seven, geleneklerine saygı duyan, öz güven sahibi, sağlam karakterli ve çalışkan bireyler olarak tanıdım. İyi bir eğitim aldınız. Eğitim süreciniz esnasında kendiniz de çok çaba sarf ettiniz. 3+1 projesiyle iş yaşamının gerçekleriyle yüzleştiniz. Bundan sonra bu deneyiminizin ve çabalarınızın meyvesini almak için sizleri uğurluyoruz. Bilgi hızlı bir şekilde değişmektedir. Bilginizi arttırmalısınız ki, iş yaşamındaki değişikliklere uyum sağlayabilesiniz. Sağlık veya bakım elemanı olarak iş yaşamına sizleri büyük bir onurla uğurlarken toplum için yerine getireceğiniz sorumluluklarınızı unutmamanızı temenni ediyorum. Yaşamdaki rolünüz, iş arayan biri değil, işe yaramak olsun.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin yaptığı açılış konuşmasında, “Artık göz bebeğiniz olan evlatlarınızın sağlık ordusuna katılma ve bu kutlu mücadelede yer alması için yuvadan uçurma, uğurlama vakti geldi. Onlarla iftihar edecek, meslek hayatları boyunca onları takip edecek ve başarılarıyla gurur duyacaksınız. Üniversitemizin ve fakültemizin mezuniyetlerde yaşadığı mutluluğun arkasındaki en büyük destekçimiz, gücümüz siz değerli anneler, babalar, kardeşler ve can dostlarısınız.” sözleriyle velilere teşekkür etti. Dekan Aygin, “Bundan sonraki yaşamınızda yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Siz değer oluşturduğunuzda ve değerlerinize sahip çıktığınızda başarıya ulaşmanız mümkün olacaktır. Sizlere hayat boyu sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum.” ifadelerini kullanarak mezun öğrencilere iyi dileklerde bulundu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Bir süre önce, bu bölgenin en güzel şehrinden biri olan Sakarya’da ve ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri olan Sakarya Üniversitesinde eğitime başladınız. En kıymetli mesleklerden birine sahip olarak mezun oluyorsunuz.” sözleriyle konuşmasına başladı. Konuşmasında velilere de seslenen Rektör Al, “Biricik evlatlarını bizlere emanet eden değerli velilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bizler de bu emanete gözümüz gibi baktık ve bugün onları topluma kazandırmış olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi. Konuşması sonlandırmadan önce öğrencilerinden bir isteği olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Al, “Sakarya Üniversitesi mezunu olmanın onurunu ve gururunu yaşayın. Sizlere üniversitemizin kapıları her zaman açık. Sakarya Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak toplumsal hayatta bu ayrıcalığı yaşamanızı istiyoruz. Tekrar hayırlı olsun, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Ayşe Sena Karakiya oldu. İkinciliği Sueda Başkaya ve Sedanur Işık paylaşırken fakülte üçüncüsü Nermin Yeni oldu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Nimet Beyza Berber, ikincisi Aybüke Ertaş ve üçüncüsü Etkin Demir oldu.

Protokol ve hocalar tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından kep atıldı. Mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

 
864 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.