Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

25.09.2017

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne yeni başlayan Hemşirelik ve Ebelik Bölümü öğrencileri için oryantasyon programı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Altınkaynak, “Sağlık bakım hizmetlerindeki gelişmeler, küreselleşme, bilim ve teknolojideki gelişmeler bilimsel temellere dayalı bakım verecek nitelikli hemşire ve ebe eğitimini gerekli kılmaktadır. Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini hedef edinen, yeniliklere ve gelişmelere duyarlı, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren eğitim-öğretim ve araştırmalarda sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen hemşire ve ebe yetiştirmek bizim amacımızdır. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının akademisyenler ile öğrencilerimiz için sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Oryantasyon programında Doç. Dr. Dilek Aygin, akademik ve idari personelin tanıtımı, Doç. Dr. Yurdanur Dikmen hemşirelik bölümünü, Yrd. Doç. Dr. Gülgün Durat ve Arş. Gör. Kevser İlçioğlu ebelik bölümünü, Yrd. Doç. Dr. Havva Sert yabancı dil eğitimi ve değişim programları, Fakülte Sekreteri Emel Sancaklı idari ve öğrenci işleri hakkında bilgi verdi.

25/09/2017 – MA