Rektör Elmas Yabancı Öğrencileri Dinledi

Rektör Elmas Yabancı Öğrencileri Dinledi
03.04.2014
774
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sorunlarını dinledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Elmas’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Ümit Kocabıçak katıldı. Toplantıda SAÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle görüş alışverişinde bulunarak öğrencilerin önerilerini ve sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Elmas, üniversite bünyesinde yaklaşık bin 500 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu ve gelecekte bu sayıyı 3 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin sayısının 30 binden 54 bine çıktığını dile getiren Prof. Dr. Elmas, bu artışın bir takım sorunları da beraberinde getirebileceğini ifade ederek, toplantının bu nedenle düzenlendiğini söyledi.

Yabancı öğrencilerin, staj uygulaması, tarihi geziler düzenlenmesi, kampüs yolunda ve içinde bisiklet yolu yapılması, kampüs dışı birimlere ulaşım sıkıntısı, burslu olmayan öğrencilere yönelik yardım yapılması gibi görüşlerini ve önerilerini dinleyen Prof. Dr. Elmas, öğrencilere ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

02/04/2014 – ST

 


774 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.