Rektör Elmas Söyleşiye Katıldı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Şehit Üsteğmen Selçuk Esadoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı.

Rektör Elmas Söyleşiye Katıldı
07.03.2017
575
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Şehit Üsteğmen Selçuk Esadoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı.

Geleneksel üniversite eğitimi anlayışını yıkmak istediklerini dile getiren Elmas, dünyanın artık dijital bir köye dönüştüğünü, yükseköğretim alanında dünyada yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlediklerini söyledi. Bu konuda örnek uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Bir üniversite ya da bir üniversitenin bir bölümü, dünyanın en iyi eğitim öğretimini verebilir. Bunun göstergeleri var. Üniversiteleri incelerken bunlara da bakmalısınız. Sakarya Üniversitesi akreditasyon konusunda da Türkiye’de en çok akredite programa sahip. Sakarya Üniversitesi’nde eğitim öğretimin sınıf içinden sınıf dışına taşınması için olanakları geliştirdik. Üniversitemizde kütüphanemiz 24 saat açık. Kafeterya, kantin, cami gibi mekânlarda çalışma yerleri var. Buralarda çeşitli ikramlarımız da var. Bu atmosfer başka üniversitelerde yok” dedi.

Erasmus Öğrenci Değişim Programına Türkiye’den en çok öğrenci gönderen üniversite olduklarını söyleyen Rektör Elmas, mezunların iş bulması sıralamasında ilk 5’te olduklarını, öğrencileri dünyadaki gelişmelere ve değişime daha kolay adapte olan mezunlar olarak yetiştirdiklerini kaydetti. Kurslardan ya da başka yerlerden önceden kazanılmış yeteneklerin de kredi olarak sayıldığını belirten Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenciyi anlamadan öğrenciye bir değer katamayacağımızın farkındayız, bu nedenle kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Öğrencinin dilinden konuşmak zorundayız. Öğrenci neyi anlıyor, neleri takip ediyorsa biz de takip etmek zorundayız. Öğrencilerle sürekli yakın olmaya çalışıyoruz. Biz gençleri bu kuruma gelmiş birer cevher olarak görüyoruz. Bizim iki önemli çabamız var. Birincisi, öğrencilerimiz evrensel normlarda bir eğitim alsın. İkincisi ise öğrencilerimiz değerlerine bağlı olsun. Evrensel normlarda öğrenci yetiştirirken milli ve manevi değerlerden de kendilerine bir şeyler katmalarını istiyoruz. Bu faaliyetlerden öğrencilere ders kredisi de veriyoruz.

Üniversitemizde her Çarşamba günü büyük salonlarımızda etkinlikler oluyor. Öğrenciler bunlara katıldığında notunu alır, raporunu tutar ve bunlardan kredi alır. Öğrenci neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Üniversite olarak da her yıl bir değerlendirmeden geçiyoruz.”

07-03-2017 / ST


575 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.