Rektör Elmas Sakarya Üniversitesi’ni Anlattı

Rektör Elmas Sakarya Üniversitesi’ni Anlattı
18.09.2012
569
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni eğitim-öğretim yılının başladığı 17 Eylül Pazartesi günü Sakarya basınının konuğu oldu.

SAÜ’de yeni eğitim-öğretim yılının başladığı 17 Eylül Pazartesi günü, Rektörlük binasında yapılan ve Sakarya’nın yerel haber siteleri olan Medyabar ve Çarkhaber’in ortaklaşa düzenlediği canlı yayına katılan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas Sakarya Üniversitesi’ni ve Sakarya gündemini değerlendirdi.

Yaz Okulu Kaldırıldı

Yaz Okulu ile ilgili sorulan bir soruya yanıt veren Rektör Elmas, Yaz Okulunu kaldırdıklarını söyledi. Rektör Elmas, yaz okulu ile ilgili öğrencilerin şikâyetlerine karşın yaz okulunun kaldırılması üzerine bu sefer de öğrencilerin yaz okulunun açılmasını talep ettiklerini ifade etti.

SAÜ’nün Başarı Sırası

SAÜ’nün üniversiteler arası başarı sıralamasıyla ilgili bir soruya cevap veren Elmas, SAÜ’nün Türkiye’de 160 üniversite arasında 50’nci sırada olduğunu söyledi. Bu sıralamanın SAÜ’nün gerçek başarı sırasını yansıtmadığının altını çizen Elmas, Mühendislik ve diğer beşeri eski fakültelerde 25’nci sıralarda olduklarını vurguladı. Dünyada bu konuda yapılan araştırmalarda dünya üniversite başarı sıralamasında 1615’te iken geçene sene 1300’lere çıktıklarını söyleyen Elmas, “Dünyada 300 sıra ilerlemişiz. Kalite, ‘Ben iyiyim’ demekle olmuyor. Akranlarıyla kıyaslanmalı” şeklinde konuştu.

Öğretim üyelerinin niteliğini daha da artırdıklarını ifade eden Elmas, bunun için nitelikli öğretim üyelerini bünyelerini katkılarını, mevcut akademisyenleri de yurtdışına gönderdiklerini belirtti. “Bir iddiamız var ve bunun odak noktası hocalarımızdır” diyen Elmas, isteyen her öğretim üyesini yurtdışına gönderdiklerini vurguladı.

Mezunları Kolay İş Buluyor

Mezunları kolay iş bulduğu üniversiteler sırlamasında her zaman ilk beşlerde olduklarını ifade eden Elmas, “Biz öğrencimizi piyasaya, topluma daha kolay entegre olabilecek şekilde yetiştirdiğimiz için bizim mezunlarımız daha kolay iş buluyor” dedi.

Toplumla entegre bir eğitim sistemi geliştirildiklerini söyleyen Elmas, “Eğitim-öğretim sadece sınıf içi bir iş olmaktan çıktı. Kampüsün konseptini bu doğrultuda değiştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

18/09/2012  – AB


569 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.