Prof. Dr. Pehlivan’ın TÜBİTAK projesiyle, üniversite-sanayi işbirliği hayata geçirilecek

Prof. Dr. Pehlivan’ın TÜBİTAK projesiyle, üniversite-sanayi işbirliği hayata geçirilecek

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan’ın akademik danışmanı olduğu “Laboratuvar tipi 5 L kapasiteli homojenizatör tasarımı ve prototip imalatı” isimli projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Pharmachine Plus Makine Sanayi Tic. Lmt. Şti. tarafından başvurulan projeyle ülkemize ithal olarak gelen sistemlerin yurt içinde üretilmesini sağlayarak yurt dışına olan bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor. Proje ile, Sakarya Üniversitesini araştırma üniversitesi hedefine katkıda bulunacağını ve bu hedeflerin tüm akademisyenlere motivasyon kaynağı olacağını belirten Pehlivan, “Bu proje hem ulusal hem de uluslararası boyutlarda imalat sanayimize katkı ve kazanım sağlayacaktır. Üniversite-sanayi iş birliği ile hayata geçirilecek olan proje ile ilimizde üretim tesisi bulunan diğer firmalarla da ortaklaşa çalışacağız ve onları da proje süreçlerine katılmaları için yönlendireceğiz. Katkılarından dolayı Pharmachine Plus firmasına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

TEYDEB 1507 

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmaları, sistematik proje yapabilmeleri, katma değeri yüksek ürün geliştirebilmeleri, kurumsal araştırma teknoloji geliştirme kültürüne sahip olmaları, ulusal ve uluslararası destek programlarında daha etkin yer almaları hedefleniyor. 1507 KOBİ Ar-Ge Destek Programı çağrılı olarak yürütülüyor.


756 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.