Sisli

Prof. Dr. Kalabalık, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine Atandı

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kalabalık, 16 Mart 2017 tarihli ve 30009 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 27.02.2017 tarih ve 2017/9974 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi olarak atandı.

Prof. Dr. Kalabalık, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine Atandı
20.03.2017

Prof. Dr. Halil Kalabalık

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1986 yılında bitirdikten sonra, Çaykara ve Hasankeyf kaymakamlıkları yapmıştır. 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atanan Kalabalık, 2002 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü, Hukuk Bilimleri Anabilim Dalına Doçent olarak atanmış, 2007 yılında profesörlüğe yükseltilmiştir. 02.04.2011-22.07.2016 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığını yürüten Prof. Dr. Halil Kalabalık; halen aynı fakültede Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı ve İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Prof. Dr. Halil Kalabalık’ın, idare, imar ve insan hakları hukuku ile yerel yönetimler alanında ona yakın kitabı, çok sayıda makalesi ve sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

20.03.2017 – YC