Prof. Dr. İnal Seçkin Vefat Etti

Prof. Dr. İnal Seçkin Vefat Etti
26.01.2016
3.839
A+
A-

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı Sakarya Devlet Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde (SMF) 1982-1992 yılları arasında Dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. İnal Seçkin, vefat etti. Prof. Dr. Seçkin’in cenazesi İstanbul’da Üsküdar Beylerbeyi Küplüce Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, SAÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Evren, Marmara Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Davut Dursun, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile merhumun ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Prof. Dr. İnal Seçkin’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,

“12 Eylül sonrasında Dekanlık yapan İnal Seçkin, o dönemin bütün olumsuzluklarına rağmen, görevi süresince hem bireyleri hem de kurumu bu atmosferin dışında tutmuş, adil, dürüst, şeffaf ve özverili bir yönetim sergilemiştir. Vefatı Sakarya Üniversitesi ailesini derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır diliyorum” dedi.

Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Altundal da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Prof. Dr. İnal Seçkin hocamızın 1982-1992 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı yaptığı yıllarda ben de kendisinin Dekan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 1980 sonrası çalkantılı dönemi dürüst, tarafsız ve çalışanlarını kucaklayan yapısı sayesinde hiç yara almadan atlatmamızda büyük katkısı olmuştur. Vefatından derin bir üzüntü duydum. Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz,

“İTÜ SMF Dekanlığı yapmış çok değerli Hocamız Prof. Dr. İnal Seçkin’in ebediyete intikal ettiğini, bu dünyadan göçtüğünü büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bize çok emeği geçmiştir o sevgili Dekanımızın, büyüğümüzün. İncitmezdi, katlanırdı ve hep tebessüm ederdi. Unutmayacağız rahmetle anacağız. Başımız, başınız sağ olsun. Allah (CC) rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü de şöyle konuştu:

“Dekanımız ve Hocamız İnal Seçkin’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim, Allah rahmet eylesin. Aile fertlerine, yakınlarına, dostlarına ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. 12 Eylül sonrası Türkiye’nin zor günlerinde Sakarya Mühendislik Fakültesi’nde uzun yıllar dekanlık görevinde bulundu. İnsanlara zarar vermenin, haksızlık ve adaletsizlik yapmanın kolay olduğu dönemde, kurumunu korudu, çalışanlarına sahip çıktı, haksızlığa müsade etmedi. Bizler, İnal beyin hak adalet duygusuna sahip olduğuna şahit olmuş meslektaşlarıyız. Makamı Cennet olsun.”

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Şimşek de şunları ifade etti:

“Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Başkanı ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi 1982-1992 Dönemi Dekanı Prof. Dr. İnal Seçkin’in vefatını üzündüyle öğrendik. Rahmet hocamızın çok yardım ve desteğini gördük. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet cennet olsun. Kederli aile efradı ve çalışma arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum.”

Sakarya Üniversitesi’nin eski yöneticilerinden Prof. Vahdettin Sevinç de şunları söyledi:

“İnal Seçkin hocamız kaybından dolayı üzüntülü olduğumu belirtmek isterim. Kendisiyle en uzun süre ve en yakından çalışmışanlardan birisiyim. Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Başkanlığını üstlendiği zaman başkan yardımcısı olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi oluştuğunda dekan yardımcısı olarak, kendisiyle 6 yılı aşkın bir süre beraber çalıştık. Çok iyi bir insandı. Kendisini rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Nur içinde yatsın, Allah mekanını cennet eylesin.”

 
3.839 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.