Prof. Atiş’ten Sanat Yarışmasında İkincilik Ödülü

Prof. Atiş’ten Sanat Yarışmasında İkincilik Ödülü
16.08.2021
1.374
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Didem Atiş, Rusya’da düzenlenen bir sanat ve tasarım yarışmasında ikincilik ödülü aldı.

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalı öğretim üyesi Prof. Didem Atiş, St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisinin düzenlediği 24’üncü Uluslararası Sergi Yarışmasına katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 250’den fazla sanatçının katıldığı yarışmada Prof. Dr. Atiş’in eseri kompozisyon kategorisinde ikinci seçildi.

‘İstanbul’ isimli 50 x 160 cm. boyutlarındaki eserle yarışmaya katılan Prof. Atiş, Keçe üstüne keçe aplike ve dikiş teknikleriyle ürettiği eserde, İstanbul’un yüzyıllar boyunca oluşmuş olan kültürel çeşitliliği ve kentsel yerleşim planları sentezledi.

Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisinin 145’inci kuruluş yıl dönümünün kutlandığı yılda düzenlenen yarışmada rekor sayıda katılımcı bir araya geldi. Bu yıl akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra bağımsız profesyonel sanatçılarında katıldığı yarışmada dereceler Kompozisyon, Portre, Manzara, Resim, Grafik Sanatları alanlarında verildi.


1.374 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.