“Pandemiye Rağmen…” Sergisi

“Pandemiye Rağmen…” Sergisi
23.03.2022
851
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Didem Atiş’in “Pandemiye Rağmen…” sergisi 29 Mart- 12 Nisan tarihleri arasında Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Koridor Galerisi’nde sanatseverler ile buluşacak.

Sergi öncesinde yaptığı açıklamada pandemi ile tüm hayatın değiştiğine dikkat çeken Prof. Atiş, “Bu serginin oluşum süreci, evlerden çıkamadığımız zaman başladı. Tekstil sanatçıları üretim yaparken; tezgâh ve iplere bağımlıdır. Bunlar yokken ne üretebiliriz ki diye düşündüm” dedi.

Evinde yaptığı denemelerle eserlerin olgunlaştığına değinen Prof. Atiş, “Evdeki deneme çerçevesi ve bir zamanlar alınmış farklı iplikler. Daha sonra beni her zaman için rahatlatan, ilham veren denizleri hayal ettim. Dört duvar arasındayken, bir anda tüm dünyadaki denizleri dolaştım. Resifleri ziyaret ettim. Elimdeki olanaklarla, düşlediğim renkle dokuları ürettim. Kullandığım tüm katmanlar, yıllar içinde oluşan ve gelişen tekniklerle farklı dokulara dönüştü. Pandemiye rağmen, hayal edildi ve üretildi…” diyerek, herkesi sergisine davet ediyor.


851 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.