Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?

Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?
17.10.2019
2.664
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü “Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri” konulu bir konferans düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Gültekin Yıldız Salonunda yapılan konferansa, SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörü, İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasemin Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

“CV vitrindir”

CV (Özgeçmiş) kelimesinin tanımıyla başlayan konferansta, Doç. Dr. Yasemin Özdemir “CV vitrindir, mağazanızda neler olduğunu vitrininize koyduklarınızla özetlersiniz, marka da sizsiniz. İnsan kaynakları yönetimi açısından ise CV, işle bağ kurmak anlamına gelir ve insan kaynakları o vitrini saniyeler içinde değerlendirir” ifadelerini kullandı.

“Beni İşe Al”

Doç. Dr. Yasemin Özdemir, CV hazırlamada öncelikle dürüst olunması gerektiğinden ve karşı tarafa, kişiyi tercih sebebi yapacak bilgilerle ikna etmenin öneminden bahsetti. Konuşmasının devamında CV’de olması gereken kişisel bilgilere değinen Özdemir, yazım tekniklerini ve CV çeşitlerini anlattı. Özdemir, “Farklı CV çeşitlerini kullanma konusundaki belirleyici faktörler; kişinin başvuru yapacağı yer ve kişinin kendi ilgi alanıdır. Kronolojik CV, analitik CV, fonksiyonel CV ve sosyal CV vardır” dedi.

Örnek CV gösterimiyle devam eden konferans, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

16/10/2019 – Fatmanur Deveci


2.664 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.