Oyunlar İşe Alım Süreçlerinde Etkili

Oyunlar İşe Alım Süreçlerinde Etkili
20.12.2017
1.012
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İş Hayatında Kadınlar Öğrenci Topluluğu tarafından “Nedir Bu Öğrenme Tasarımları” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Salonunda yapılan etkinliğe eğitimci Tuğba Çanşalı konuşmacı olarak katıldı.

Çocukluk döneminin insan hayatında çok önemli olduğunu belirten Çanşalı, çocukluğundan beri gönüllü işler yaptığını, bu sayede eğitimler aldığını, yeni insanlar tanıma ve yurt dışına çıkma fırsatı bulduğunu söyledi. Çanşalı, “Aslında ne yapmak istediğinizi sorgulamak istiyorsanız çocukluğunuza dönün derim. Asıl ilgileriniz ve sizi yönlendiren şeyler çocukluğunuzda var” dedi.

Geleceğin eğitim modeli oyunlar

Öğrencilere kendilerini sürekli geliştirmeleri ve öğrenmeye açık olmaları tavsiyelerinde bulunan Çanşalı, “Bir bilgiyi kullanmıyorsanız öğrenmemişsiniz demektir. Bir bilgiyi kullanıyorsanız o artık sizin bilginizdir. Yemek yapmaktan tutun matematik teorisine kadar ne öğrenebiliyorsanız öğrenin. Bir şeyi kullanırsanız onu öğrenmiş olursunuz” diye konuştu.

Oyunların yeni eğitim yaklaşımında iş hayatına da girdiğini, oyun denildiğinde akla sadece çocukların gelmemesi gerektiğini ifade eden Çanşalı, insanların oynadığı her oyun sayesinde kendisini geliştirdiğini, karşıdaki kişiye ise kendisiyle ilgili bilgi verdiğini söyledi. Çanşalı, “Artık oyunlarla işe alım başladı. Şu an birçok şirkette oyun oynatılıyor. Bu oyun sonunda takım çalışmasındaki becerilerinizi, ikna kabiliyetinizi, iletişim becerinizi ve sorunlara yaklaşım şeklinizi test ediyorlar” ifadelerini kullandı.

10 bin saat kuralı

Bir işte uzmanlaşmak için o işe zaman ayırılması gerektiğine dikkat çeken Çanşalı, “Bir işte uzmanlaşmak istiyorsanız o işe 10 bin saat ayırmanız gerekiyor. Günde ortalama 2 saat ayırırsanız 5 yıl gibi bir sürede uzmanlaşabilirsiniz. Bütün başarı hikâyelerine bakın, hepsinde bu 10 bin kuralını görürsünüz. İsmini duyurmuş tüm kişilerin hayatlarının bir yerinde bu kural mutlaka vardır” dedi.

20/12/17 – Ezgi C.


1.012 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.