Otomobil Eğitimi Pistte Olmalı

07.11.2017

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından otomobil meraklısı öğrencilere yönelik bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Otopark.com Söyleşisi” adlı etkinliğe konuşmacı olarak Otopark.com sitesi yöneticisi Sinan Koç katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Koç, en çok merak edilen konuları keyifli ve eğlenceli bir sohbet eşliğinde cevapladı.

Yerli otomobil

Türkiye’nin yerli otomobil üretimi yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Sinan Koç, “Ülkemizde her şeyi üretebilecek güç var. Ama biz hep montajcılıkla yetinmeye çalışıyoruz. Bu biraz da elde edilen kar ile ilgili. Sonuçta yurt dışındaki bir aracın ÖTV’si ile yerli otomobilin ÖTV’si bir olmaz” dedi.

Ekipmanınız olsun

Otomobil ve sürüş konularında keyif aldığı deneyimlerini, geçirdiği kazaları, otomobilleri ve özelliklerini öğrencilerle paylaşan Koç, Otopark.com’da gelecekte yapacakları projelere ilişkin de bilgiler verdi. Motosiklet konusunda ise bu araca ilgi duyan öğrencilere de uyarılarda bulunan Koç, “Motorda hız yapmak çok tehlikeli. Hız yapmayın. En önemlisi motor kullanırken ucuz da olsa bir ekipmanınız olsun” diye konuştu.

Mutlaka eğitim alın

Araba kullanma eğitimleri ile ilgili de öğrencilerin eğitim ayırt etmemesini ve her türlü eğitimi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Koç, şöyle devam etti: “Eğitimin iyisi kötüsü yok. Mutlaka eğitim veren yerlere gidin ve eğitim alın. Arabaları, onları kullanarak anlarsınız. En iyi eğitim, pistte uygulamaya çalışılan eğitimdir. Umudunuzu asla kaybetmeyin. Belki o hayalini kuruduğunuz arabaların sahibi olamazsınız. Ama onları kullanma fırsatını benim gibi yakalayabilirsiniz.”

Söyleşinin sonunda ise Sinan Koç’a plaket takdim edildi.

07/11/2017 – GP