Otizm İçin Renkli Eller

Otizm İçin Renkli Eller
24.05.2016
1.016
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Otizm İçin Renkli Eller” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Projede Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Ayet Kuru, Suna Keskin, Abdurrahman Özdemir, Sümeyra Kongur, Sercan Şahan yer aldı.

Deneyim Kazanıyoruz

Proje grubundan öğrenci Ayet Kuru, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:  “Bu projeyi, otizm teşhisi konulmuş çocukların, sosyal ve kişisel gelişim süreçlerinde onlara destek sağlayabilmek, otizmin bir hastalık değil, farklı bir özellik olduğunu ve otizm konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Okulda öğrendiklerimizi üniversite ve toplum yararına işbirliği içinde uygulamalı olarak yapma fırsatı bulup, deneyim kazanıyoruz.”

Sapanca MYO Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Yakup Köseoğlu da yaptığı konuşmasında kutsal bir görev olan anneliğin önemine vurgu yaptı. Adapazarı Belediyesi Sosyal İşler İl Daire Müdürü Özkan Gümülcüneli ve sponsor firmalara da katkılarından dolayı teşekkür eden Köseoğlu, proje ekibi annelere kırmızı gül hediye ederek annelerle birlikte Anneler Günü pastasını kesti.

Birlikte Eğlendiler

Etkinlikte Güneş Kolejinden gelen misafir öğrencilere otizm hakkında seminer verilerek otizmli çocukların eğitim alanları tanıtıldı. Güneş koleji öğrencilerinin de katılımıyla otizmli öğrencilerin el baskısı etkinliğiyle devam eden proje, anneler ve öğrencilerle müzikli oyunlar oynanarak son buldu.

24-05-2016 / Sapanca MYO
1.016 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.