Ortadoğu’dan Notlar

Ortadoğu’dan Notlar
21.11.2014
545
A+
A-

TRT Gazze Muhabiri Mehmet Akif Ersoy, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Ortadoğu’dan Notlar” başlıklı bir konferans verdi. 

TRT Gazze Muhabiri Ersoy, Mülteka Luğatu’d-Dâd Öğrenci Topluluğunun organizesiyle geleneksel çarşamba konferansları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Ortadoğu’nun en güncel konularından biri olan İsrail-Filistin ilişkilerini değerlendirdi.

İsrail askerlerinin, Müslümanların kutsal mekânlarından biri olan Mescid-i Aksa’ya yakın zamanda düzenlediği baskından söz eden Ersoy, İsrail’in Filistin’e yaptığı hukuksuz eylemlere ve saldırılara karşı uluslararası toplumun sessiz kaldığını belirtti.

Arap Baharı sürecinde Libya, Mısır, Suriye ve Bahreyn gibi ülkelerde meydana gelen halk hareketlerine değinen Ersoy, bu olaylara Körfez ülkeleri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin pragmatist yaklaştığını ifade etti. Ersoy, “Örneğin Libya’da Kaddafi’nin devrilmesi için halka her türlü desteği veren Körfez ülkeleri, Bahreyn söz konusu olduğunda rejimden yana bir tutum sergilemişlerdir” diye konuştu.

Ersoy, halk hareketlerinin neticesinde indirilen Hüsnü Mübarek’in gitmesiyle birlikte yerine gelen Muhammed Mursi’nin her ne kadar iktidarda olsa da hiçbir zaman muktedir olamadığını ifade etti. Ersoy, “Çünkü bürokrasi, askeri ve yargı gücü halen Mübarek’in bakiyesi olarak devam etmekteydi” ifadesini kullandı. Günümüzde İslam dünyasının ve Müslümanların en temel sorunlarının vahdet veya ittihad olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Konferansın ardından İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Akkuş, Mehmet Akif Ersoy’a hediyelerini takdim etti.

21/11/2014 – ST
545 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.