Öğrencilerimiz Antalya Diplomasi Forumunda Üniversitemizi Temsil Etti

12.03.2022

Daha iyi bir dünya arayışı ve diplomasi talebi ile devletleri bir araya getiren Antalya Diplomasi Forumuna (ADF) Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri ve akademisyenleri temsilci olarak katıldı.

Akademisyenlerin, düşünürlerin, diplomatların ve iş insanlarının her yıl bir araya gelerek, küresel ve bölgesel meseleleri vizyoner bir bakış açısıyla ele aldığı Antalya Diplomasi Forumuna Üniversitemizden Doç. Dr. Nebi Miş, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Nurbanu Bulgur, Ortadoğu Enstitüsü Öğrenci Topluluğu Başkanı Özge Kenar ve Tarih Bölümü öğrencisi Furkan Yayla temsilci olarak katıldı.

Bu seneki teması “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” olan forumda üniversitemiz öğrencileri konuşmacılara küresel ve bölgesel meselelerle ilgili sorular sordu.

Birçok ülkeden katılımcının yer aldığı forumda; dijital dönüşüm ve iklim değişikliğinin etkileri, metaverse alanındaki gelişmelerin diplomasiye etkileri, Ukrayna- Rusya arasındaki kriz, pandemi ve aşı konuları masaya yatırıldı.